Produkter för absolut byrå (2)

Allulos

Allulos

Allulos, en lågkalori-sötningsmedel, tillhör monosackaridgruppen av sockerarter och förekommer naturligt i frukter som fikon, russin och jackfrukt. Den produceras kommersiellt från källor som majs och är känd för sin 70% sötma jämfört med sukros men med färre kalorier. Med en smak som liknar socker är den populär för kalori-reduktion och blodsockerhantering. Dess låga glykemiska index gör den lämplig för diabetiker och lågkolhydratdieter. Allulos främjar också oral hälsa, då den inte bidrar till karies, och visar stabilitet vid bakning och matlagning, vilket gör den mångsidig för en mängd olika produkter. Molekylär formel: C6H12O6 CAS nr: 551-68-8
Erytritol

Erytritol

Erytritol är en naturlig sockeralkohol/polyol som är godkänd för användning som livsmedelstillsats över hela världen. Erytritol är nästan 70 % så sött som socker och används som bulkssötningsmedel. Erytritol upptäcktes 1848 och förekommer naturligt i vissa frukter och fermenterade livsmedel. Erytritols smakprofil är mycket lik socker. Det är icke-kariogent och har den högsta matsmältnings-toleransen bland polyoler. Eftersom det är naturligt orsakar det inga biverkningar och smakar nästan exakt som socker utan kalorier. EC-nummer: 205-737-3 Molekylär formel: C4H10O4 CAS-nummer: 149-32-6